Izvršni tim

Naši lideri kombinuju bezrezervnu posvećenost za IT i inovativne komunikacije sa menadžerskim veštinama svetske klase kako bi se obezbedila efikasnost i dodatna vrednost za naše klijente.

Dmitrij Ponomarev, predsednik MERA holdinga

Gospodin Ponomarev je razvio MERA holding od male firme za razvoj softvera sa nekoliko zaposlenih u globalnog lideru oblasti razvoja softvera, koji pruža usluge u najnovijim tehnološkim oblastima. Pre nego sto je započeo karijeru preduzetnika 1989. godine, radio je kao profesor na Tehnološkom univerzitetu u Nižnjem Novgorodu gde je organizovao stručne obuke u različitim IT disciplinama. Akademsko iskustvo gospodina Ponomareva uključuje i rad na poziciji inženjera istraživanja u oblasti antenskih merenja.

 

Sergej Drožilkin, Generalni Direktor

Sergej Drožilkin je sa MEROM od početka, počevši još 1989. godine kao vodeći programer. 2001. godine je promovisan u Glavnog tehnološkog menadžera, a 2007. postaje podpredsednik Operacija. Sadašnju funkciju je dobio 2015. godine. Sergej je stekao zvanje Master nauka u inženjeringu od Tehničkog univerziteta u Nižnjem Novgorodu, Rusija gde je nastavio da radi kao istraživač profesor dok se nije pridružio kompaniji MERA. Njegove studije su podrazumevale rad na naprednim merenjima antena i obradi signala.

 

Konstantin Nikašov, Glavni Menadžer za Razvoj Poslovanja

Konstantin je od 2006. bio odgovoran za razvoj strateških poslovnih pravaca kao i za koordinaciju partnerstava i ključne odnose sa klijentima uključujući dugoročna partnerstva sa svetskim liderima u tehnologiji. On je imao veliki udeo u rastu kompanije MERA koja je prerasla u vodećeg provajdera istraživanja i razvoja softvera. Konstantin je došao u kompaniju MERA iz Commercial Information Networks gde je bio Glavni tehnološki menadžer. Stekao je zvanje Master nauka i inženjeringa od Tehničkog univerziteta u Njižnom Novgorodu.

 

Jurg Lori, Glavni Finansijski Direktor

Jurg Lori se pridružio kompaniji MERA kao Glavni finansijski direktor sa 20 godina iskustva u IT industriji. Prethodno je držao više pozicije u međunarodnim finansijama uključujući Evropski kontrolor za Unisys i globalni provajder IT usluga. Njegovo iskustvo uključuje implementaciju planiranja resursa za velika preduzeća (ERP), uspostavljanje sistema osiguranja kvaliteta i razvoj i unapređenje modela poslovanja. Jurg je stekao zvanje BA Ekonomskih nauka i MBA od INSEAD, Francuska.

 

Andrej Ladigin, Glavni Vizionarski Menadžer

Andrej se od 1999. fokusirao na strateške pravce razvoja i istraživanja pomažući da MERA inovira i raste kapitalizujući na ključnim tehnološkim trendovima. On doprinosi svojom pravnom i tehničkom ekspertizom u odnosima sa kupcima, partnerima i investitorima.On je završio Pravni fakultet, Lobačevski državni univerzitet u Nižnjem Novgorodu, Rusija.

 

Igor Pirijan, Glavni Operativni Direktor

Igor ima preko 30 godina iskustva u radu sa tehnološkim kompanijama i istraživačkim institutima uključujući 15 godina iskustva u izvršnom menadžmentu. Pre zaposlenja u kompaniji MERA on je radio u PricewaterhouseCoopers Rusija vodeći razvoj internog softvera i IT infrastrukture. Igor ima zvanje Master za matematiku i kompjuterske nauke.

 

Alexey Istomin, Generalni Direktor

Aleksey je počeo svoju karijeru kao inženjer u kompaniji MERA 2001. godine i radeći u kompaniji napredova je do pozicije direktora jednog od četiri poslovna odeljenja u kompaniji MERA u 2016. godini. Tokom rada u kompaniji MERA, Aleksey je podržavao razvoj kompanije u različitim domenima, posebno Industrijski IoT i Automotive. Kao generalni direktor MERE u Rusiji planira da se fokusira na proširenju poslovanja sa ključnim klijentima, daljem razvoju tehnologija i unapredjenju efikasnosti učinka. Aleksey je magistar Automatizovanih sistema za obradu i kontrolu informacija.

 

Snežana Radović, Generalni Direktor MERE u Srbiji

Snežana Radović je započela svoju karijeru u MERI Srbija 2016. godine na poziciji menadžera programa za tehničku podršku. Snežana je promovisana u generalnog direktora MERE u Srbiji 2017. godine. Snežana, kao generalni direktor, je usredsređena na rast MERE u Srbiji. Snežana poseduje desetogodišnje iskustvo u upravljanju sektorom podrške klijentima, koje je stekla radom u renomiranim internacionalnim kompanijama. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Hoćeš da nam se pridružiš?

Promeni svet sa kompanijom MERA

Stremljenje ka savršenstvu