Energetika

“Smart” je reč koja definiše inovacije u oblasti energetike. ‘’Pametni’’ merači šalju i primaju informacije o potrošnji u realnom vremenu.  Pametne mreže dinamično koordiniraju isporuku i potražnju. Pametne kuće (stanovi) aktivno upravljaju i minimiziraju potrošnju energije. Pametni sistemi obnovljivih energetskih sistemu postaju najvažniji vid snabdevanja energijom u celom svetu.

Ova inteligentna rešenja zahtevaju nove softverske sisteme  — a MERA ima iskustvo i stručnost za njihovu izradu. Mi nudimo  široki spektar softverskih rešenja našim klijentima gradeći nove smart proizvode za tržište energetike. Naše iskustvo u oblastima kao što su Internet of Things, M2M, communication protocols, i embedded software pruža dobru osnovu za ovu vrstu poslovanja.

Na primer, razvili smo informacioni centar sa kontrolnim sistemom koji uključuje moćnu aplikaciju za upravljanje mrežama bežičnih senzora i kontrola.  On omogućava praćenje i dinamično podešavanje uslova na osnovu predefinisanih parametara kao i fino podešavanje na osnovu informacija dobijenih u realnom vremenu.   

MERA ima značajno iskustvo u razvoju različitih rešenja za tržište ‘’smart’’ energije:

  • Firmware za pametne merače
  • Implementacija komunikacijskih protokola za pametne uređaje za različite nacionalne standarde 
  • Rešenja za prikupljanje merenih podataka (MDC)
  • Rešenja za upravljanje merenim podacima (MDM)
  • Rešenja za upravljanje energijom koja pružaju bolju vidljivost potrošnje energije i omogućavaju veću uštedu potrošnje energije.

Hoćeš da nam se pridružiš?

Promeni svet sa kompanijom MERA

Stremljenje ka savršenstvu

Kontaktirajte nas